ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Una part dels metges veuen difícil la introducció del metge referent a mitjan setembre

www.andorradifusio.ad

Reticències d´una part del col·lectiu mèdic davant l´aplicació de la figura del metge referent. Asseguren estar totalment desinformats de quina serà la tasca i condicions. Fins al 12 de setembre no tenen cap reunió amb el ministeri de Salut; per tant, veuen molt difícil que es pugui aplicar a partir del dia 17, com s'havia marcat el Govern.

El reglament d´accés a l´assistència sanitària pública, aprovat pel Govern a principi d'agost, estableix que a partir del 17 de setembre els pacients hauran d´escollir metge referent, un dels pilars de la reforma sanitària. Inicialment i fins que no s´aprovi la llei que reforma el sistema sanitari, la CASS seguirà cobrint el 75% de les visites mèdiques. L´objectiu, però, és que amb la nova llei la Seguretat Social només cobreixi amb aquest percentatge els pacients que tenen un metge referent i segueixin el circuit.

Segons ha pogut saber RTVA, una part del col·lectiu de metges no veu viable el calendari, principalment, perquè segons asseguren encara ignoren quines seran les funcions i obligacions del metge referent. També desconeixen quines seran les limitacions a l'hora de derivar els pacients a especialistes de fora el país.

La reunió amb el ministeri de Salut no serà fins al 12 de setembre a l'hospital i segons les fonts consultades, molts metges de capçalera no veuen clara aquesta figura. Fonts coneixedores de la reforma afirmen que hi ha certs metges que són reacis perquè hi haurà molts més protocols i control de la CASS, precisament amb l'objectiu d'evitar sobretractaments i despeses innecessàries.

Informa: Laia Ferré Marot

Comparteix:

18.204.42.98