ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Pas de la Casa s'avança i ja aplica uns preus mínims al tabac

www.andorradifusio.ad

El Pas de la Casa ja aplica uns preus mínims per al tabac. La situació d'urgència que va viure la vila arran del tancament de la carretera que connecta amb França va impulsar els comerciants a fixar-los unilateralment fa dos mesos i mig amb el suport de la Unió de Comerciants Andorrans del Tabac (UCAT) . A partir de setembre començarà a treballar la comissió que ha de fixar els preus mínims a tot el país.

Coincidint amb reobertura de la carretera francesa RN-22, després del tall de la primavera, la Unió de Comerciants Andorrans del Tabac (UCAT) va presentar-se al Pas de la Casa. De la trobada amb els els detallistes de la vila encampadana en va sortir l'acord d'avançar-se a la llei i instaurar uns preus mínims, que ja s'apliquen des de llavors seguint les recomanacions dels fabricants.

El tresorer de la UCAT, Gerard Pifarré, explica que el tancament de la carretera durant tants dies "va ser el moment perquè decidíssim crear uns preus ajustats amb un diferencial molt coherent des de la iniciativa privada". "Tohom hi va estar d'acord i això és excepcional", destaca.

L'objectiu era recuperar el més aviat possible les pèrdues generades al mes de maig. En general tots els botiguers estan contents perquè ara tenen guanys.

Un cop es posi a treballar, al setembre, la comissió que ha de fixar el preu mínim del tabac a tot el Principat, des de la UCAT tenen clar que cal mantenir el diferencial amb els països veïns i buscar l'equilibri que beneficiï tothom. 

Pifarré remarca que "el preu competitiu és cabdal per a tots". "Som realistes i sabem que la gent ve pel diferencial, però hem d'arribar a un llindar just perquè va arribar un moment en què només facturàvem pels fabricants, no estàvem guanyant diners".

Des de la UCAT, que agrupa tots els comerciants de tabac andorrans, ja han transmès al cap de Govern la importància que la comissió sigui activa i permanent, perquè els preus fluctuen i cal fer-ne un seguiment. 

Informa: Laura Massegú
Imatge: Sergi Linares-Arxiu RTVA

Comparteix:

3.214.224.224