ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Un “pas històric” per al cos d’Educació

www.andorradifusio.ad

El ministre Eric Jover ha qualificat l'aprovació del projecte de llei del cos d'Educació com "un pas històric". Aquest dijous el Consell General ha donat llum verd a la primera llei del cos. Tot i les esmenes presentades per PS i Liberals, el text ha tirat endavant amb el suport dels dos grups, la majoria de DA i la consellera independent Sílvia Bonet. Víctor Naudi hi ha votat en contra i UL+ILM s'ha abstingut.

Els períodes de vacances escolars i les jubilacions anticipades han centrat bona part del debat de les reserves d’esmena presentades pel PS i Liberals al projecte de llei del cos d’Educació.

D'entrada, no ha prosperat l'esmena en què els socialdemòcrates demanaven que tots els docents tinguessin la consideració de funcionaris.

El ministre ha argumentat que no s'ha inclòs la nomenclatura per no discriminar un 24% de professionals que són estrangers però fan la mateixa feina que els nacionals.

Tampoc ha tirat endavant la que demanava que el representant del sindicat fos membre de ple dret del comitè tècnic de decisió, en lloc de només observador.

El debat més intens, però, ha arribat en els dies de descans per als docents, on Pere López ha considerat del tot incomprensible que no estiguin recollits en el text, quan és un dret adquirit. Jover ha apuntat que amb aquesta esmena s'oblidava més de la meitat del cos d'Educació

L'altre punt de més confrontació ha estat el de les prejubilacions. Des del grup liberal s'ha demanat que els docents dels sistemes congregacionals també s'hi poguessin acollir, ja que el desgast és per a tots els professionals.

Ferran Costa ha insistit a evitar disfuncions, mentre que des de les files demòcrates s'han mostrat partidaris d'obrir un debat per posar fi a  les diferències.

Recordem que amb aquest text és la primera vegada que es legisla de manera específica el sector dels docents.

Informa: Laura Massegú
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix: