ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El passaport Covid serà obligatori a la restauració a partir de divendres

www.andorradifusio.ad

Amb l'objectiu de frenar l'augment descontrolat de contagis de la Covid-19 i alinear-se amb els països de l'entorn, el consell de ministres ha decidit ampliar el control d'accés amb el certificat Covid a més sectors. Serà necessari per accedir a establiments de restauració des de divendres i a hotels, gimnasos, museus i perruqueries a partir de dilluns. Una mesura que afecta la població a partir de 16 anys. 

El certificat Covid serà necessari per poder accedir a bars, restaurants i cafeteries a partir de divendres. Així ho ha anunciat el ministre de Salut, arran de l'empitjorament de la situació sanitària. A partir de dilluns s'ampliarà aquesta obligatorietat a altres sectors com ara hotels, perruqueries i museus. També s'aplicarà en esdeveniments exteriors de més de mil persones i a partir de les cent en cas que se celebrin en espais interiors.

En el cas dels hotels, Martínez Benazet ha indicat que les dues patronals del sector, Unió Hotelera i Autèntics Hotels, han estat informades de les noves mesures i s'han mostrat d'acord en la seva aplicació per "incrementar la qualitat de les seva oferta". En aquest sentit, els establiments informaran als turistes sobre els nous requeriments en les reserves. En cas que els visitants no disposin del certificat, l'executiu habilitarà diferents punts per fer proves diagnòstiques.

Salut també ha anunciat noves mesures. Així, el nombre de comensals màxims per taula en restaurants serà de 10 a l'interior i 20 a l'exterior. Si aquesta xifra vol augmentar-se, caldrà que tots els assistents disposin d'un test ràpid d'antígens negatiu fet les darreres 12 hores. A més, caldrà respectar la distància mínima d'un metre entre taules.

A més de presentar el certificat Covid, també es necessitarà una TRA per accedir a centres sociosanitaris i locals d'oci nocturn, que veuran reduït l'aforament al 60%. Les reunions presencials de feina segueixen limitades a 10 persones. 

Roda de premsa completa amb l'actualització sanitària i posterior al consell de ministres: 

Informa: Neus Toro/Redacció
Imatge: Arxiu RTVA/Anna Romagosa

Comparteix: