ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Les passejades i exercici al carrer, a partir d'aquest dijous però regulades

www.andorradifusio.ad

Les sortides al carrer en hores concretes es podran començar a fer ja aquest dijous, sempre amb mascareta que serà obligatòria. El decret de regulació de les sortides contempla que siguin d'una hora al dia, un dia sí i l'altre no. També detalla totes les casuístiques.

Els edificis amb números parells i aquelles cases sense número amb noms que van de la A a la M seran els primers a poder gaudir de les sortides al carrer. Seran sortides d'una hora amb franges horàries específiques per segons quina activitat i amb l'obligatorietat de dur mascareta.

Així de les 6 a les 9 del matí i de les 7 a les 9 del vespre es podrà fer esport, que s'ha limitat a córrercaminar de pressa.

De les 9 a les 11 del matí i de les 2 a les 7 de la tarda es podrà passejar o caminar, sortida que s'haurà d'aprofitar per fer totes les gestions, com ara comprar o treure a passejar les mascotes

Les persones de més de 70 anys i els col·lectius vulnerables sí tindran una franja específica, que serà de les 11 del matí a les 2 de la tarda. Abans els comuns faran la neteja del mobiliari urbà per protegir-los al màxim.

El titular de Salut ha afegit que caldrà mantenir la distància social que haurà de ser de 4 metres en els passejos i de 10 metres per a aquells que van a córrer.

Ha avançat a més que espera un compliment de les mesures amb solidaritat i que de funcionar bé es podria ampliar. "Si veiem que la corba epidemiològica i la mobilitat de les persones és l'adequada perquè no tinguem una pressió important en el sistema sanitari o un rebrot de l'epidèmia, obrirem més franges horàries. Potser sortides cada dia o més llargues", detalla Martínez.

Ha afegit que els nens més petits per als quals no hi ha mascaretes específiques no estaran obligats a dur-ne fins que no es disposin de casolanes adaptades. Ha afegit que els gronxadors o altres instal·lacions lúdiques estaran tancats. A més els comuns habilitaran circuits específics per poder fer aquestes sortides per evitar contactes.

Informa: Anna Pifarré-Sílvia Mestre
Imatges. A.Romagosa-S.Linares-P.Besolí

Comparteix: