ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Passos de vianants unificats i antilliscants a totes les parròquies

www.andorradifusio.ad

Els comuns hauran d'aplicar una norma unificada en la senyalització dels passos de vianants, com ara millorar la qualitat antilliscant de la pintura. Forma part del seguit d'accions que integren la campanya de seguretat viària per reduir els accidents en vehicles de dues rodes. Un reglament, que estarà enllestit al final d'any, recollirà la normativa que caldrà aplicar.

En el marc de la campanya "missió zero accidents", la taula de Mobilitat ultima els darrers detalls d'un reglament que servirà per unificar les normes de senyalització dels passos de vianants.

L'objectiu és reduir la pintura i que aquesta sigui d'una qualitat antilliscant excel·lent. El 95% dels passos de vianants del país són potestant dels comuns. El cap d'àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, assegura que són "mesures per protegir el vianant per garantir la seguretat i també per als conductors perquè quan menys pintura tinguem a la carretera i de més qualitat, major grau d'adherència tindrem".

Comencen les accions dirigides a les motos

Aquest dilluns s'inicien algunes de les accions de la campanya, adreçades a vehicles de dues rodes, amb espots que pretenen conscienciar.

En el cas de les motocicletes, es divideix en diverses accions, com revisions gratuïtes a l'ITV fins al 29 de setembre, xerrades per a joves entre 14 i 16 anys sobre els riscos que pot comportar circular incorrectament i des de l'ACA es faran cursos de conducció segura amb moto.

El secretari general de l'entitat, Antoni Sasplugas, recorda que cal enderrocar els tòpics que assenyalen els més joves com els principals causants d'accidents de moto. En un dels espots que han presentat es dirigeixen a les persones "d'una certa edat que porten moto de gran cilindrada". "Volerm alertar que no és un joc de nens i que la conduccio imprudent et port portar a un accident moltes vegades mortal".

La campanya incideix també en les ciclistes amb el lema "Andorra territori ciclista", fomentant a convivència en la xarxa viària. Per aconseguir-ho col.laboren persones que representen els diferents practicants de ciclisme al país, com ara el ciclista professional resident Carlos Verona, o Mari Martínez, que competirà als jocs olímpics de trasplantats aquest estiu.

L'any següent l'objectiu serà millorar la seguretat en el trànsit d'automòbils i l'últim any, als vianants.

Primer espot complet de la campanya "Missió zero accidents":

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

3.239.51.78