ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els pastissers preveuen superar les xifres de vendes de mones d'abans de la pandèmia

www.andorradifusio.ad

Els pastissers viuen amb alegria aquests dies de Setmana Santa. Hi ha força comandes de mones de Pasqua, moltes més que l'any passat i amb unes xifres semblants o superiors a les del 2019. La gent té ganes de celebrar i recuperar la tradició encara que sigui amb les limitacions de la pandèmia.

De totes les tradicions vinculades a aquesta època de l'any, n'hi ha una que agrada especialment als més menuts de la casa. Parlem del costum que té lloc cada dilluns de Pasqua, dia en què els padrins solen regalar als fillols les mones.

Aquest any, es preveuen unes vendes millors que les de l'any passat i semblants a les del 2019 o inclús superiors, no tant pel que fa a les figures de xocolata però sí quant als pastissos, ha remarcat José Manuel da Silva de la pastisseria El Tortell afegint que "els padrins compren a les grans superfícies perquè és més barat".

En aquesta pastisseria, les previsions apunten que se'n vendran unes 200. Això sí, les restriccions i les dificultats per ajuntar-se molta gent fan que per segon any consecutiu siguin més petites, per a quatre o sis persones segons assenyala Da Silva.

Les pastisseries treballen a ple rendiment preparant les mones de pasqua. Un procés artesanal que comença amb l'elaboració del tortell, amb xocolata, nata, confitura o crema, i que acaba, és clar, amb la decoració.

Els més petits són els que marquen les tendències, però aquest any la manca d'estrenes al cinema ha deixat les mones sense nous personatges i els clàssics recuperen protagonisme.

Sigui com sigui, aquest dilluns tornaran a tenir el seu moment dolç i divertit.

Informa: Neus Toro
Imatges: Pere Besolí

Comparteix:

3.210.184.142