ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els Pastorets, entre bastidors

www.andorradifusio.ad

Aquest diumenge ha tingut lloc la tercera i penúltima funció d'Els Pastorets de Sant Julià de Lòria amb totes les entrades venudes. La 28a edició, produïda en format musical, continua condicionada per la pandèmia amb els protocols sanitaris que cal seguir abans i durant la representació. Els proposem que coneguin el que es viu entre bastidors minuts abans de cada funció. 

Primer de tot, per poder actuar és imprescindible disposar d'un test ràpid d'antígens amb resultat negatiu. Més de 50 actors i actrius de totes les edats s'han de cribrar abans de cada funció.

La cap de Cultura de Sant Julià, Laura Rogé, admet que "suposa un esforç addicional perquè movem molts col·laboradors i actors, però amb la bona voluntat i responsabilitat de cadascú podem aconseguir fer les funcions".

L'ús de la mascareta és obligatori. Tan sols se l'ha poden treure en el moment de l'actuació. Cada actor i actriu disposa d'una bossa personal per poder-la guardar.

Rogé explica com tenen tot un dispositiu muntat, "molt casolà, però que ens funciona molt bé". Quan els actors surten d'escena, remarca, "el primer que fan és posar-se la mascareta".

Un cop cribrats, toca maquillar-se i vestir-se. 30 minuts abans de la funció l'equip es reuneix a l'auditori Rocafort, la sala annexa al Claror, per concentrar-se i repassar el guió. Mentrestant, a l'entrada del centre cultural i de congressos es van verificant les entrades i la platea del Claror es va omplint d'espectadors. 

Amb les darreres indicacions de la directora al cap, els actors i actrius que participen en les primeres escenes s'atansen a l'escenari per començar la funció. Abans, però, cal desitjar "molta merda".

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Aïda Pagès

Comparteix: