ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

"Els Pastorets" de Sant Julià celebraran els 25 anys incloent Folch i Torres dins l'obra

www.andorradifusio.ad

´Els Pastorets´ de Sant Julià de Lòria fan 25 anys i ho volen celebrar amb l'autor del text, Folch i Torres, a qui convertiran en un personatge. Per a aquest aniversari de plata es fa una crida a tothom qui hagi passat per l'obra per tal de representar l'evolució d´aquesta adaptació al llarg del temps.

Juanma Casero i Irina Robles tornen a agafar la direcció d'"Els Pastorets" de Sant Julià de Lòria, enguany amb el repte de convertir-la en una celebració de plata, per la qual cosa hi haurà dos personatges fora de l'obra. un serà Folch i Torres i l'altre està per determinar. La idea, segons explica Casero, és parlar de l'origen i l'evolució de l'obra a partir de "com s'imagina Folch i Torres els Pastorets i com Sant Julià els ha portat a escena".

Un altre actiu important serà la gent que ha fet possible la representació. "Imagineu-vos que tots els Satanàs volen tornar a participar", diu l'ajudant de direcció, Irina Robles, avançant que "segurament tindran el seu lloc especial". Per això es fa una crida per reunir el màxim de persones que n'hagin format part. Necessiten "perfils molt diferents i de totes les edats, així com persones que puguin donar un cop de mà al darrere".

En 24 anys, es compten 16 equips directius, 150 actors cada any, 800 col·laboradors i tècnics i 32.000 espectadors. Els dies 18 i 19 de setembre es volen fer les primeres trobades amb els actors en unes sessions que es faran de 6 a 10 del vespre.

L´any 1994 es va recuperar la tradició de representar "Els Pastorets" gràcies al lauredià Carles Loan, a qui un any més es tindrà molt present.

Informa: Rosa Alberch
Imatge: Jordi Seabra

Comparteix: