ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La pel·lícula 'El fred que crema' ultima el rodatge a Engolasters i ja pensa en el Festival de Sant Sebastià

www.andorradifusio.ad

Per primera vegada una pel·lícula rodada a Andorra es podria presentar al Festival de Sant Sebastià. És la idea de l'equip de 'El fred que crema' que viu els últims compassos de rodatge a Andorra amb Roger Casamajor i Greta Fernández com a protagonistes i sota les ordres de Santi Trullenque.

El drama dels refugiats a la Segona Guerra Mundial ha portat l'equip de 'El fred que crema' a Engolasters, on ha estat rodant aquests dies i on aquest dijous s'ha enregistrat un dels moments més tràgics: un enterrament.

Era una imatge habitual en l'època, la mort d'aquells que creuaven les muntanyes fugint de la por i en condicions precàries. L'actor Roger Casamajor detalla que és l'enterrament "d'un dels jueus que han passat per la muntanya". Avança que en la pel·lícula "es van sumant capes i capes, i aquesta és una més".

Entre la bondat i la supervivència. Així intenten viure els protagonistes de 'El fred que crema', un fred que és en l'ambient i el caràcter de tots ells. El director, Santi Trullenque, l'explica entre "el drama humà i el drama de la natura, que es va desplegant". "A través d'aques contrast intentem copsar aquesta mena de fred gèlid més enllà dels paisatges hivernals i de l'hivern interior que transporten les persones".

Roger Casamajor és l'Antoni que amb la seva dona, la Sara que interpreta Greta Fernández acullen una parella de refugiats a Sispony on viuen, un escenari que trobem representat en Engolasters i que durant 15 dies ha estat el plató principal de la pel·lícula.

El personatge de Casamajor "vol mantenir-se honest i amb un cert punt d'honor però, a mesura que van passant les coses i com s'hi va trobant, cada vegada li costa més". Fernández afirma que en el seu paper es necessita "d'una energia contínuament densa i dolorosa en una història que té poca llum".

Divendres l'equip roda l'escena de presentació on la crema del Mai determinarà com serà aquest hivern. "És una de les escenes de presentació del poble i la gran majoria de personatges, nocturna i amb una gran foguera".

Aquesta setmana acaba el rodatge del film que està pressupostat en més d'1,2 milions d'euros. Al juliol es vol tenir el muntatge acabat i la idea és poder-la presentar al proper Festival de Sant Sebastià.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Desirée Sala

Comparteix:

3.236.231.14