ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El periodista Àlex Lliteras ha mort als 59 anys; amb ell s'apaga la veu d'Andorra

www.andorradifusio.ad

La veu de Ràdio Nacional s'ha apagat. L'Àlex Lliteras, el nostre company, ha mort als 59 anys. Deixa un buit tan gros i important en l'àmbit personal com el seu llegat professional.

Apassionat de la feina i del bàsquet, la seva vida va girar entorn dels micròfons tant a Catalunya com sobretot a Andorra, on es va establir definitivament.

Anava per advocat, però, tal com havia afirmat més d'una vegada, això de fer d'advocat no era ben bé com sortia a les pel·lícules i es va decantar per allò que es convertiria en la seva vida, el periodisme.

Va arribar a Andorra l'any 1991 per treballar al "Diari d'Andorra" i va ser l'encarregat d'engegar Andorra 7 Ràdio. Va canviar d'empresa i el 2001 es va unir a Ràdio i Televisió d'Andorra per fer-se càrrec del programa matinal de la ràdio, l'"Ara i Aquí".

Són moltes les entrevistes que ens deixa després de prop de 19 anys al capdavant del principal programa de Ràdio Nacional, entrevistes de tota mena que preparava amb cura.

I és que si alguna cosa destaca de l'Àlex és que era perfeccionista i escrupolós. I, de preguntes, n'ha fet a molts personatges tant de l'àmbit nacional com internacional.

També va fer el pas a la tele. Hi ha molta gent que diu que no li agradava tant com la ràdio, però s'hi va anar acostumant.

En aquesta casa, ha estat gairebé sempre la cara visible dels debats electorals, de les entrevistes a candidats i dels especials eleccions, però també d'altres programes com el "Modus Vivendi", un magazín que l'any 2004 li va permetre guanyar el premi Tristaina de periodisme.

La seva carrera professional el va portar a poder viure de prop grans esdeveniments del país, com ara la primera Copa del Món d'esquí alpí l'any 2012.

Va ser l'encarregat de portar la informació cada dia puntual a les 8 del matí. Era "la veu", la veu que aquest dimecres s'apaga i deixa un buit immens a les ones.

Informa: Anna Pifarré

Comparteix: