ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Persones de tot Catalunya i també d'Andorra participen a la Via Lliure

www.andorradifusio.ad

Entre un milió i mig i dos milions de persones, segons qui hagi fet el recompte, s'han manifestat aquesta tarda a la capital catalana en la Via Lliure. El gran acte independentista de la diada de l'11 de setembre ha recorregut 5,2 km per Barcelona, on hi han fet cap persones de tot Catalunya i també d'Andorra.

A les 17.14 els milers de persones que ocupaven els diversos carrers per on havia de transcórrer la Via Lliure han començat la mobilització i s'ha posat en marxa el punter gegant de color groc que ha recorregut la Meridiana, portat per mig centenar d'atletes voluntaris que s'han anat rellevant per recórrer els 5,2 quilòmetres de la Via Lliure.

Ha estat un gran mural quilomètric, en què, a mesura que avançava el punter, els manifestants pintaven el seu tram amb cartolines del color representatiu. Un acte simbòlic que, segons els organitzadors, representava els valors de la futura República Catalana: el groc de la democràcia, el blau de l'equilibri territorial, el vermell de la solidaritat o el lila de la igualtat, entre molts altres.

En els parlaments oficials, s'ha repetit el missatge que Catalunya es trobarà davant les urnes el 27 de setembre per decidir el seu futur. "El que va començar al Parlament, acaba al Parlament; el que va començar a les urnes, acaba a les urnes", han dit.

Informa: Rubén Carcellé

Comparteix:

3.226.243.226