ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Pintat demana definir el model econòmic com a base del procés de negociació amb la UE

www.andorradifusio.ad

El líder de Terceravia, Josep Pintat, insisteix a dotar del màxim de transparència les negociacions per l'acord d'associació amb la Unió Europea. Afirma que en el procés s'ha de defensar un model econòmic futur. Sobre la problemàtica de l'habitatge assegura que més enllà de mesures urgents cal un diagnòstic acurat.

Josep Pintat defensa el memoràndum d'entesa presentat al Govern per part del seu partit com a punt d'inici per a una posició unificada en les negociacions amb la Unió Europea.

Assegura que el nou model econòmic del Principat està en joc. Demena enfocar "les negociacions en com sostenir el que tenim i en com podem encarar el deplegament de la nova economia andorrana".

Un model econòmic amb uns comptes públics en què Terceravia vol que s'hi apliqui el dèficit zero, i per això defensa la proposició de llei que ha presentat. Per  assegurar la sostenibilitat de les finances públiques.

Pintat també ha parlat del problema de l'habitatge. Creu algunes accions poden ser contraproduents i que només s'han impulsat mesures urgents perquè no s'ha aprofundit en un diagnòstic.

Diu que "quan apareix un problema d'aquesta magnitud i només es repon amb mesures urgents és que no hi ha una planificació i no es coneix bé el problema, que s'ha de determinar pels canvis de fons que hi ha hagut". Insisteix que una de les causes "és l'intercanvi automàtic d'informació fiscal, que pot haver comportat la desaparició d'un volum important de pisos de lloguer".

Malgrat que no hi haurà reunió formal com s'havia demanat des de Terceravia, Pintat espera poder parlar en el dinar de divendres amb el copríncep Macron. I sobre les comunals, assegura que la seva formació vol ser al màxim de parròquies.

Entrevista completa al president del grup parlamentari de Terceravia, Josep Pintat, a l'Ara i Aquí:

Informa: David Domingo
Imatges: Jaume Sastre

Comparteix:

18.232.38.214