ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Pintat mostra dubtes sobre la comissió per a la sostenibilitat de les pensions

www.andorradifusio.ad

Les negociacions amb la Unió Europea haurien de passar a un estadi més polític i no tan tècnic, opina el president del grup parlamentari de Terceravia. Josep Pintat també ha mostrat els seus dubtes a "Els Matins de la Nacional" sobre l'efectivitat del treball conjunt per a la sostenibilitat de les pensions.

La comissió d'estudi per a la sostenibilitat de les pensions ha de passar aviat al següent nivell, però el president del grup parlamentari de Terceravia + Unió Laurediana + Independents té dubtes de cap a on evolucionarà.

Creu que es corre el risc de seguir debatent propostes i marejar un any més la perdiu. I entén que el dictamen aprovat per la comissió, que advoca per la creació d'una nova comissió, invalida la possibilitat d'arribar a un pacte d'Estat que es va apuntar inicialment.

Pintat argumenta que "aquesta comissió d'estudi tramet al ple del Consell les compareixences de tots els experts que van participar-hi, junt amb un acord que és crear una comissió especial i aquesta serà la proposta que s'elevarà". D'una part, per tant, "crear la comissió especial amb l'objecte de ser un fòrum de debat amb la societat civil  juntament amb els polítics per buscar solucions a l'entorn d'unes pensions dignes i d'un model econòmic". Fet que suposa, per al polític, "deixar sense efecte l'acord del pacte d'estat."

Pintat també considera que les negociacions per l'acord d'associació amb la Unió Europea estan estancades en un nivell massa tècnic, una posició que també ha defensat San Marino, i pensa que caldria abordar-les des d'un punt de vista més polític i fer valer l'acord entre totes les forces al Consell que encara és vigent.

No creu "que la Unió Europea vulgui tenir països que li generin problemes ni que siguin pobres, al contrari, el que vol és generar riquesa". Per tant, diu Pintat, des de la part andorrana "es tracta de saber què es vol i aquí crec que hi ha la dificultat". Considera que "es podria avançar molt més si es desplegués l'acord polític".

Finalment, també s'ha pronunciat sobre la problemàtica de l'habitatge de lloguer i ha defensat deixar d'intervenir al mercat i, en canvi, proposar avantatges fiscals.

Entrevista completa al president del grup parlamentari de Terceravia, Josep Pintat:

Informa: Redacció
Locució: David Domingo

Comparteix: