ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La plaça del Poble es converteix en un espai de jocs tradicionals

www.andorradifusio.ad

El comú d'Andorra la Vella ha convertit la plaça del Poble en un espai de jocs tradicionals dividit en quaranta zones. Fins al 3 de novembre, les persones de totes les edats poden participar gratuïtament en activitats d'avui, d'ahir i de sempre.

La xarranca, les anelles, la baldufa, jocs de taula gegants o la corda de saltar són alguns dels jocs als quals les persones de totes les edats i d'una manera gratuïta poden jugar a la plaça del Poble d'Andorra la Vella fins al 3 novembre.

A més d'aquests jocs dels anys vint i quaranta, hi ha zones amb joguines de moda, però presentades en format tradicional. En total, s'hi han habilitat una quarantena d'espais d'entreteniment.

El conseller de Joventut, Participació Ciutadana i Esports del Comú, Alain Cabanes, indica que "hi ha dues zones: la banda sud, amb 32 jocs tradicionals de fusta; i l'altre costat de la plaça, amb uns 8 jocs més físics com la xarranca, la corda i les curses de sac".

A més de les vacances de Tots Sants, les jornades de jocs tradicionals s'ampliaran també als sis centres escolars de la parròquia. Tal com es va fer els dies 24 i 25 d'aquest mes, del 4 al 8 de novembre, els alumnes de primària, primera ensenyança i cursos elementals de les escoles de la parròquia hi participaran.

En aquest període, els més menuts disposaran de la col·laboració de la gent gran de la parròquia. Andreu Pedra, president de l'associació de la Gent Gran Andorra la Vella, explica que intentaran ensenyar a la canalla jocs "com el dòmino, la botifarra, les cartes  o el rummikub". Volen "que no es perdin aquestes activitats, sobretot el contacte entre les dues generacions".

Es tracta d'una proposta sorgida al Consell d'Infants. A més, alguns jocs com el de les cadires i el del mocador estaran dinamitzats per monitors. La previsió de participació, marcada en un miler, ja s'ha superat. S'hi fan activitats entre les 11h i les 14h i de les 15h a les 18h.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Sergi Linares

 

Comparteix:

3.214.184.250