ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La població augmenta fins a 79.500 persones

www.andorradifusio.ad

La població ha continuat creixent el 2021 malgrat la pandèmia. A final de desembre hi havia 79.500 persones. Han augmentat els residents de totes les nacionalitats menys la portuguesa.

El 31 de desembre del 2021 la població era de 79.535 persones, xifra que suposa un increment d'un 1,9% respecte el 2020.

Per nacionalitats, cal destacar l'increment de prop del 8% de gent d'altres nacionalitats que no siguin l'espanyola, la francesa, la portuguesa o l'andorrana. Ha pujat el nombre de residents francesos, espanyols i andorrans. De fet, només han disminuït els habitants amb passaport portuguès, al voltant del 2%.

S'ha de tenir en compte que en els darrers temps hi ha hagut un increment de residents d'alt poder adquisitiu que han decidit instal·lar-se a Andorra. Són de diferents nacionalitats però destaquen espanyols i britànics.

La majoria del creixement de la població s'ha concentrat a les parròquies de la Massana, que ha augmentat en unes 400 persones, Canillo i Andorra la Vella.

Els homes representen la majoria de la població. De fet, en els darrers 9 anys la proporció de dones ha baixat lleugerament respecte el total. La gent que té més de 64 anys suposa un 14,7% i ha anat a l'alça en els darrers anys. 

Finalment, el 2021 hi havia una mica més d'una tercera part de la població nascuda a Andorra i un percentatge una mica superior ho havia fet a Espanya.

Informa: Pere Moliné

Comparteix: