ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La poesia d'Ángeles Mora sorprèn els alumnes del María Moliner

www.andorradifusio.ad

Avui dia per a molts joves els versos i les rimes són més pròpies del rap que no pas de la poesia. Aquest curs els alumnes de secundària de l'institut espanyol han tingut l'oportunitat de treballar diferents aspectes del gènere amb l'obra d'Ángeles Mora, Premi de la crítica de poesia a Espanya, que avui els ha visitat.

"El que m'agrada és el sentiment que els poetes posen als seus versos", destaca un dels alumnes. Per una altra "els significats són bastant al·lucinants". "Abans d'entrar a secundària pensava que la poesia era bastant avorrida", opina una altra de les alumnes.

Aquest dimarts molts dels alumnes de secundària del María Moliner han exposat el seu projecte sobre l'obra de la poetessa i escriptora granadina Ángeles Mora. Després d'escollir un dels seus poemes els joves han hagut d'aprendre a entonar i donar sentit a les pauses.

Però per sobre de tot, molts com el Gustavo, creuen que el més increïble és la capacitat de memoritzar que han demostrat. També han après el missatge i el sentiment que guarden els poemes. A alguns les rimes i els versos els sonen a rap i confessen que sí, ells fan poesia. D'altres ho han provat però reconeixen que no hi ha manera.

A l'amor, al desamor, a la soledat, a les injustícies i les contradiccions. Ángeles Mora diu que són moltes les causes que han passat per la seva ploma i per la de molts altres poetes per alimentar l'ànima, per això diu, la poesia serà sempre eterna."Sempre tenim necessitat de pensar en la nostra vida i el món que ens envolta", ha declarat.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Fernando Montero

 

Comparteix:

3.215.182.81