La polèmica per les noves condicions de privacitat de Whatsapp rau en la voluntat de compartir dades amb Facebook

www.andorradifusio.ad

El recordatori de l'entrada en vigor de les noves condicions de privacitat de WhatsApp a principi de gener va generar rebombori i grans quantitats de baixes. És per això que la companyia ha decidit ajornar-les uns mesos. El canvi principal és compartir dades amb Facebook, un escenari que ha generat molta preocupació.

La nova política de privacitat de WhatsApp no afecta de la mateixa manera a tot arreu. Segons l'enginyer de telecomunicacions Andrés López, Facebook podrà fer servir les dades de WhatsApp per esbrinar cercles d'influència i presentar anuncis fora del continent europeu.

Legalment això no hauria de passar a Europa, incloent-hi Andorra com a país tercer, perquè es compta amb un reglament de protecció de dades que ho limita, segons ha remarcat López, ja que "Facebook només pot fer el que Whatsapp l'autoritzi a fer".

En aquest sentit, ha comentat que el principal dubte recau "en la confiança que els usuaris puguin tenir en el fet que la xarxa social farà servir les seves dades només pel que li digui Whatsapp o per tot el que vulgui". I això és el que genera incomoditat. És per aquest motiu que López preveu que creixerà molt l'ús d'aplicacions com Telegram o Signal, sobretot per a informacions confidencials.

Aquestes noves condicions, que han de ser transparents i permetre una elecció lliure, estan en el punt de mira. El cap de l'Àgència de Protecció de Dades, Joan Crespo, ha assenyalat que el principal neguit és que "aquest consentiment no serà lliure: o acceptes les condicions o et dones de baixa". Deixant de banda les investigacions, Crespo destaca que tothom hauria de reflexionar fins on vol exposar les seves dades personals.

Informa: Laura Cugat
Imatge: Sergi Linares-Pere Besolí-Desirée Sala

Comparteix:

Youtubers i Andorra: seguretat i benestar, més enllà de la càrrega fiscal moderada Visites guiades per Andorra la Vella per recordar el passat a través de la literatura