ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La policia alerta que portar un infant amb la motxilla mentre va lligat amb el cinturó de seguretat és un perill

www.andorradifusio.ad

La policia ha engegat una campanya preventiva prop de les escoles per garantir la seguretat en el transports dels infants i evitar conductes imprudents. La falta més habitual és la d’un nen que porta el cinturó amb la motxilla posada, una conducta que en cas d’accident multiplica l’impacte.

Tot i que són molts els que ho fan bé, encara hi ha qui no sap com d’important és un cinturó i la seva funció. De fet, és la falta més habitual que detecta la policia en els controls. I avisa: aquells que portin motxilla amb cinturó en cas d'accident poden patir greus conseqüències. Francesc Gómez, membre del grup d'investigació d'accidents de trànsit explica: "Cada centímetre que separem del cos, allarga cinc. Si comptem que la motxilla fa 20 centímetres imagineu fins que treballi el cinturó. És com si no en portés". 

Aquests dies la policia controla que portin els cinturons i viatgin de manera adequada. Amb el canvi de codi de circulació s’ha de tenir en compte que es pot habilitar el seient de davant, com a excepció, sempre que es desconnecti el coixí de seguretat. Gómez recorda: "Els menors de 10 anys i de metre cinquanta han de tenir la cadireta adaptada a alçada i pes". 

Durant quinze dies i al llarg del curs s’aniran fent campanyes preventives on si cal se sancionarà el conductor per incomplir aquestes i altres normes com no tenir la ITV en regla, portar els pneumàtics en mal estat i no apagar el motor quan es fa una parada de més de 2 minuts

Informa: Rosa Alberch 
Imatges: Anna Romagosa 

 

Comparteix: