ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La policia inicia una nova campanya contra l'alcohol i les drogues al volant

www.andorradifusio.ad

La policia ha iniciat una nova campanya contra la conducció sota els efectes de l'alcohol i les drogues. L'objectiu continua sent evitar les conductes de risc que posen en perill els usuaris de la xarxa viària.

Entre aquest dilluns 2 de desembre i el 29 d'aquest mes, el servei d'ordre du a terme una campanya de prevenció que consisteix en un seguit de controls que pretenen rebaixar la sinistralitat a les carreteres.

Es vol sensibilitzar els conductors del risc que comporta conduir sota els efectes de l'alcohol i les drogues. La policia ha recordat que es castiga els qui donen en el test d'alcoholèmia per sobre de 0,2 grams per litre de sang en els conductors professionals i de 0,5 grams per litre de sang per a la resta. Hi ha responsabilitat penal en els conductors no professionals que tenen una taxa superior a 0,8 grams.

Al juliol es va fer una altra campanya similar en què es van fer 1.952 controls d'alcohol i drogues. 95 van resultar positius, prop d'un 5%. La majoria, una cinquantena, van ser detinguts en superar els 0,8 grams d'alcohol i n'hi va haver un que va donar positiu en consum d'alcohol i drogues. La majoria dels detinguts van ser homes.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

3.235.62.151