ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La policia investiga un home per intentar estafar persones que busquen pis amb anuncis falsos

www.andorradifusio.ad

La policia investiga un cas d´estafa en el mercat de lloguer d'habitatges. Diverses persones han alertat d'una oferta per un pis de lloguer molt per sota del preu de mercat. Per garantir la reserva havien d'abonar entre 150 i 200 euros. Una de les afectades, que va arribar a pagar, presentarà denúncia a la policia.

Es tracta d´un home que contacta a través de Facebook amb persones que busquen pis. L'home els n'ofereix un de dues habitacions, teòricament a la capital, a un preu mot per sota del de mercat. En aquest punt demana una quantitat, que oscil·la entre 150 i 200 euros, com a pagament per la reserva. Les alarmes es van encendre arran de les sospites d´una dona que s´hi va interessar. "No li vaig donar diners en cap moment. Vaig insistir que volia conèixer la propietària, per parlar amb ella. El noi em va dir que no podia parlar amb ella, però que quan li donés la fiança al rebut sortiria el seu nom", explica l'afectada Ana Filipa.

Ella no ha estat l'única afectada. També hi ha una amiga seva, que va arribar a donar a l'home una petita quantitat de diners en concepte de reserva. La dona presentarà denúncia a la policia, ja que els intents per tornar a contactar amb aquest home no han donat fruit. Les dues afectades van comprovar a les xarxes que les fotos que mostrava l'home en realitat corresponien a un pis situat a Encamp, gestionat per una agència immobiliària de la capital. "Vam entrar en contacte amb el noi i va continuar dient el mateix, que el pis era seu i que el gestionava per a una amiga. A la meva amiga li volia estafar més diners que a mi", lamenta Ana Filipa.

La immobiliària ha confirmat a RTVA els fets i que els ha posat en coneixement de la policia. L'estafador és un vell conegut del cos d'ordre, reincident en aquesta mena d'intents d'estafa, que fins i tot ja ha estat detingut. El mateix cos d´ordre ha confirmat que intents d´estafa com aquest no són gaire habituals.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix: