ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: xerrada de l'humorista gràfic Jordi Planellas "Els límits de l'humor i la llibertat d'expressió amb ovelles"

Obrir en una altra finestra

La policia necessitarà efectius d'altres països per a la Cimera Iberoamericana

www.andorradifusio.ad

La Cimera Iberoamericana del 2020 és un dels reptes més importants de la policia. El director, Jordi Moreno, assegura que s'està treballant intensament i reconeix que caldrà l'ajuda d'altres cossos d'ordre estrangers per cobrir totes les necessitats de seguretat dels vint caps d'estat que visitaran el país. A l'"Ara i Aquí", de Ràdio Nacional, Moreno ha dit que l'augment de les detencions el 2018 és el resultat de l'agument dels equips especialitzats i les patrulles de paisà, sobretot en les relacionades amb les drogues i el contraban. 

La Cimera Iberoamericana del 2020 obligarà la policia a demanar la col·laboració internacional per cobrir les necessitats en seguretat.

El director, Jordi Moreno, no ha pogut quantificar el nombre d'efectius necessaris perquè cal avaluar molts factors com "els detectors d'explosius, el TEDAX, la protecció d'autoritats o franctiradors". "Tenim gent molt preparada aquí però la quantitat d'autoritats ens obliga a la col·laboració", ha afegit confirmant la bona predisposició de estats veïns per donar aquesta ajuda.

Moreno ha explicat que l'augment de les detencions el 2018 és el resultat del bon treball dels equips especialitzats i les patrulles de paisà de nit, sobretot en la lluita contra les drogues i el contraban. Ha indicat que s'ha atacat "la venda, el traficant i el tema financer, que és on podem fer més mal".

El director de la policia ha reconegut que caldria la creació de la policia judicial perquè "podria treballar en temes més específics". Tot i això encara hi ha altres prioritats. "Abans de crear aquest grup, m'agradaria tenir la resta ben complets", ha dit.

Moreno ha explicat que s'han estabilitzat els delictes de ciberassetjament i que s'ha fet una feina molt important en la lluita contra la violència de gènere amb la posada en marxa de nous protocols.

La policia té ara 255 agents. Els 13 nous en formació estaran operatius al juny.

Entrevista completa al director de la policia, Jordi Moreno, a l'Ara i Aquí:

Informa: Ana Alamán
Imatge: Sergi Linares
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix: