Les polítiques d'ocupació i la competitivitat de les empreses centren la trobada entre el ministre Gallardo i el conseller d’Empresa i Treball català

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gall

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, s’ha reunit aquest dilluns amb el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent, a Barcelona.

La visita, que dona continuïtat a les diverses reunions al més alt nivell que s’han mantingut els darrers mesos, Gallardo i Torrent han tractat temes relatius a l’ocupació i el treball, especialment sobre el rol del Servei d'Ocupació com a referent tant per als demandants de feina com també per a les empreses que n’ofereixen. En aquest sentit, Gallardo ha exposat a torrent les diverses polítiques actives d'ocupació, especialment les que volen donar solucions als inscrits per adaptar-se a les noves tendències del mercat laboral i als nous sectors. Així, el ministre ha recalcat la importància de comptar amb les empreses per concretar i delimitar quines són les necessitats més destacades en cada moment.

D’altra banda, Gallardo i Torrent han parlat sobre les inspeccions de treball, de com es pot millorar la percepció que en té la societat i com exposar que poden suposar un valor afegit per a les empreses. En aquest sentit, han coincidit en establir un full de ruta per difondre aquest paper més enllà del sancionador i el foment de la cultura preventiva.

Acord entre Andorra Business i Acció

Durant la seva estada a Barcelona, Gallardo i Torrent han signat també un conveni per impulsar la competitivitat de les empreses d’ambdós territoris. És la primera vegada que Andorra Business i Acció –l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat– signen un acord d’aquest tipus, que contempla diverses línies d’actuació per aprofitar sinergies. Així, les dues administracions han establert un marc de col·laboració per fomentar la internacionalització, la innovació i la disrupció tecnològica entre les empreses catalanes i andorranes.

En el marc de l’acord, la Generalitat posarà a disposició de les empreses andorranes els serveis que ofereixen la xarxa de 40 oficines d’Acció al món mentre que Andorra Business donarà suport als projectes d’empreses catalanes al Principat.

Informa:  Redacció
Fotografia: Govern d'Andorra

Comparteix:

La societat de drets d'autor vol revisar tarifes i posar-se al nivell dels estàndards internacionals L'acord d'associació també permetrà accedir als fons del mercat únic a pimes i artesans