ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El pont tibetà de Canillo obrirà dijous i costarà 12 euros a partir de dissabte, amb un 25% de descompte per a residents

www.andorradifusio.ad

El pont tibetà de Canillo espera rebre entre 75.000 i 80.000 visitants aquest any, amb una facturació de 700.000 euros. Avui s'ha presentat al sector turístic la nova atracció, que ha tingut un cost de 4,5 milions d'euros. Dijous i divendres seran jornades de portes i obertes. A partir de dissabte ja de pagament: 12 euros per als adults i 9 per als nens, amb un 25% de descompte pels residents.

Tres anys i 4,5 milions d'euros s'han necessitat per concretar un projecte que aspira a convertir-se en un pol d'atracció nacional. El pont tibetà de Canillo serà un dels més llargs del món, amb més de 600 metres. Aquest dimarts s'ha presentat al sector turístic.

El comú preveu que unes 75.000 persones visiten aquesta instal·lació durant la temporada d'estiu i la facturació es podria enfilar per sobre dels 700.000 euros. 

L'accés costarà 12 euros per als adults i de 9 per als nens, mentre que els menors de sis anys no hauran de pagar. Hi ha la  possibilitat d'una entrada combinada, incloent-hi el roc del Quer, de 14,5 euros per als adults i 11,5 per als nens.

El comú preveu que aquest primer exercici ja doni beneficis i així ho exposarà durant la reunió de poble convocada per aquesta nit, segons ha assegurat el cònsol major, Francesc Camp.

La minoria discrepa i creu que les xifres de visitants i les previsions de facturació no són reals. "Caldrà veure els inconvenients que pot tenir i la gestió diària", ha destacar el conseller de la minoria, Albert Torres. Quant als números, "el paper ho aguanta tot, però veurem el que passa". 

D'altra banda, el comú ha anunciat la celebració a l'agost d'un festival cultural, amb actuacions al carrer, multidisciplinari. Consideren que completaria l'oferta turística d'estiu. De moment no hi ha un cartell definit, però s'ha avançat que s'hi destinaran uns 100.000 euros.

Informa: Joan A. Sarmiento
Fotografia: Kevin Ribeiro

Comparteix: