ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Es posa en marxa la prova pilot al Coll d'Ordino per evitar més accidents de motos i bicicletes

www.andorradifusio.ad

Fins a dos-cents accidents han tingut la implicació d'una de les 15 mil motos censades a Andorra. Davant d'això, el Govern ha iniciat una prova pilot a la carretera del coll d'Ordino.

Per la carretera del coll d'Ordino hi solen passar moltes motos i bicicletes. Per evitar caigudes i sortides de la via, prevenir col·lisions frontals i limitar la velocitat de circulació, Mobilitat ha dibuixat unes marques amb pintura especial d'alta adherència.

L'objectiu final de marcar aquests traçats és que els motoristes i ciclistes que circulen per aquesta via ho facin per l'interior i no acabin envaint el carril contrari.

Segons ha explicat el ministre d’Ordenament i Territori, Victor Filloy, és una iniciativa en línia amb les directrius del pla d’educació viària: la reducció de l’accidentalitat a 0. "Accions com les que presentem aquest divendres a Ordino ens permeti d'alguna manera reduir aquesta accidentalitat"

Per la seva banda, el cònsol major d'Ordino, Josep Angel Mortès, ha assenyalat que no hi ha millor carretera que la del Coll d'Ordino per fer aquesta prova pilot. És una carretera que per la quantitat de corbes que té i per la quantitat de gent que hi circula crec que és el lloc més adient." I en relació amb les paraules de Filloy, des del comú també esperen "evitar la màxima sinistralitat possible a les nostres carreteres". 

En línia amb les directrius del pla d'educació viària, no es descarta desenvolupar més proves pilot com aquesta en altres carreteres del país. Suïssa i Àustria ja tenen incorporades aquestes accions en el codi de circulació. 

Informa: Judith Sáez
Imatges: Albert Refart

Comparteix: