ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Posicions molt allunyades entre l'USdA i la Confederació Empresarial

www.andorradifusio.ad

Posicions molt allunyades entre la patronal i els sindicats sobre l'increment salarial per a l'any vinent. El Consell econòmic i social es tornarà a reunir en dues setmanes per mirar d'apropar posicions.

La distància que separa la patronal i els sindicats en referència a l'augment dels salaris per a l'any vinent és a hores d'ara enorme. I així s'ha comprovat en la reunió del Consell econòmic i social, promoguda pel Govern per mirar de trobar un acord consensuat. Gerard Cadena, president de la Confederació Empresarial, reconeixia que les posicions estan allunyades. De fet, la patronal no ha presentat cap proposta amb xifres, tot esperant saber a final d'any la dada de l'IPC i a partir d'aquí que cada empresari decideixi. Això no ha agradat els sindicats.

El secretari general USdA, Gabriel Ubach categoritza la proposta dels empresaris "d'infumable" i defensa que hi ha d'haver un augment generalitzat per a tothom. "Nosaltres pensem que aquí hi ha d'haver un augment generalitzat per tothom, perquè cadascú a la seva categoria tingui el mateix augment".

La proposta sindical defensa un augment per any del 5% dels salaris durant quatre anys per arribar al 20% en què xifren la pèrdua de poder adquisitiu dels darrers anys. A més, proposa una tretzena paga al final dels quatre anys així com que l'augment salarial no faci distincions entre treballadors públics i de l'empresa privada. D'altra banda, els sindicats defensen no frenar la construcció perquè creuen que és una mesura que inflaria la inflació i tampoc apujar salaris i lloguers en la mateixa mesura. Amb tot aquest escenari, patronal i sindicats es tornaran a reunir d'aquí a quinze dies per mirar d'apropar posicions.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Nil Forcada-Albert Refart

Comparteix: