ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Un possible gir ideològic cap a la dreta, factor determinant per al futur de Liberals

www.andorradifusio.ad

Després que Josep Maria Cabanes proposés dimarts que Jordi Gallardo mantingués la presidència del partit, la militància a favor de Judith Pallarés resta a l'expectativa del projecte del cap de llista. Consideren que els pactes i un gir ideològic cap a la dreta són factors molt determinants per al futur de la formació.

El sector de la militància que dona suport a Judith Pallarés resta a l'espera dels moviments que el guanyador de les primàries per un vot, Josep Maria Cabanes, faci pròximament. Assegura que un dels aspectes que podria provocar una escissió en la formació blava seria un canvi radical de la ideologia cap al conservadorisme. 

El conseller comunal de la Massana Guillem Forné destaca que ara cal que el cap de llista per a les pròximes eleccions generals es reuneixi amb els comitès per explicar el seu projecte i, sobretot, que aclareixi la proposta de buscar aliances de referència amb altres partits. També vol saber si el nou projecte continuarà en la línia del que marca el manifst internacional liberal actualitzat el 2017 amb un caràcter més progressista.

Terceravia assegura no haver rebut cap proposta i indica que no té la intenció de pactar. Ciutadans Compromesos afirma que tampoc se li ha traslladat cap oferta.

Per la seva banda, el membre del comitè liberal d'Escaldes-Engordany Higini Martínez Illescas destaca que un gir ideològic cap a la dreta desplaçaria bona part de la militància, entre la qual s'inclou, i recorda que va començar a formar part del partit el 2015 per la renovació de la formació, deixant enrere l'antic Partit Liberal. Veu necessari que la presidència i el cap de llista a les pròximes generals comparteixin les bases d'un mateix projecte.

Informa: Pere Moliné-Oliver Jaén
Imatge: Arxiu RTVA

Comparteix: