ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Preocupació del centredreta per la modificació de l'impost de societats

www.andorradifusio.ad

Preocupació de l'oposició de centredreta per la voluntat del Govern de modificar l'impost de societats i reduir l'impacte de les deduccions.

Creuen que és conseqüència d'una mala gestió i que pot desincentivar l'arribada d'empreses. El president del grup mixt i conseller d'UL+ Independents de la Massana, Josep Pintat, critica que "com no s'aguanta, hem de buscar els diners on no hi són, que és posant més pressió fiscal". "Aquest és el resultat de la gestió", conclou.

La consellera liberal, Judith Pallarés, entén "que es vulgui ampliar la capacitat recaptatòria de les empreses amb més beneficis" però avisa que ho seguiran de prop per si desincentiva les empreses.

Els partits de centreesquerra, per la seva banda, recorden que ja fa temps que demanen aquest canvi per fer més efectiu l'impost. El conseller socialdemòcrata al grup mixt Gerard Alís defensa que "amb els tipus impositius baixos que hi ha a Andorra és obvi que s'han d'aprofitar al màxim perquè l'Estat recapti i pugui redistribuir la riquesa".

El conseller de Socialdemocràcia i Progrés al grup mixt Víctor Naudi recorda que "el mínim del 10% és homologat però si tenim en compte les excepcions de la llei, finalment aquest percentatge sigui molt inferior i provoqui problemes". Per això considera que "cal modificar-ho, però caldrà veure quina proposta es fa".

Informa: Andrés González-Nandín
Imatge: Anna Ginestà

Comparteix: