ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Preocupació i incertesa entre els establiments de Sant Julià: "La gent compra el mínim"

www.andorradifusio.ad

La preocupació i incertesa són els sentiments dominants entre els comerciants lauredians. Noten que la davallada de la clientela és més accentuada que al principi de la pandèmia. I parlem, no només dels turistes, sinó també dels locals que estan cada cop més afectats per la crisi econòmica.

Bona part dels establiments de Sant Julià de Lòria viuen, sobretot, dels clients del país. Després del confinament van facturar d'una forma més o menys acceptable però des de llavors tenen més problemes.

Hi ha més inseguretat per les restriccions però també la majoria de la població està perdent poder adquisitiu i això, evidentment, els afecta. "La gent sembla molt espantada i ja no ve tant", diu el cambrer Lluís Vidal. I és que, segons el botiguer Rupert Gallego, "compren el mínim, es nota que la gent no pot". "Si no es guanyen la vida, no poden gastar calés".

Hi ha relatives excepcions com l'empresa dedicada a l'esport que regenta Gerard Riart. Assegura que està treballant "amb la gent del país, que ha respost molt bé i, fins i tot, millor que altres anys". Sí que troba a faltar els de fora.

La incertesa més gran és sobre si bona part del teixit empresarial podrà subsistir en els propers mesos.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Desirée Sala

 

Comparteix:

54.208.73.179