ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Preocupació per l'augment de joves amb conductes addictives

www.andorradifusio.ad

La Unitat de Conductes Addictives ha registrat un augment del 33% de pacients adolescents durant el 2016. En total, l'any passat es van atendre 40 joves. Els especialistes alerten també, que les edats de les consultes d'aquests menors cada vegades són més precoces i en alguns casos arriben als 12 anys.

El cànnabis és la principal substància d'addicció entre els joves usuaris de la Unitat de Conductes Addictives de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

El centre va posar en marxa l'any 2013 un programa específic adreçat a aquest col·lectiu i en els darrers anys la demanda s'ha disparat.

L'any 2016 es va registrar un increment del 33% de les consultes d'adolescents. També comencen a aparèixer els primers casos, fins i tot de preadolescents.

En els joves, les conseqüències del consum d'aquestes substàncies encara és més perjudicial i pot comportar problemes greus en l'edat adulta.

Els especialistes, a més, recomanen que cal fer èmfasi en la prevenció en l'àmbit familiar i escolar per tal de reduir les xifres d'adolescents amb addiccions. Tot i que és una preocupació creixent, l'UCA no ha registrat encara casos de les anomenades addiccions tecnològiques.

Informa: Ariadna Comas

Comparteix:

3.214.224.224