ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Preocupació entre el petit comerç i els autònoms per l'arribada d'una possible crisi econòmica 

www.andorradifusio.ad

Alguns economistes pronostiquen l'arribada d'una nova crisi econòmica que faria trontollar la viabilitat del petit comerç i els autònoms. La patronal alerta que si aquesta previsió es compleix, en tancaran molts.

El petit comerç i els treballadors per compte propi pateixen per l'arribada d'una possible nova crisi que torni a posar en tensió l'economia del país. De fet, la CEA-Micro adverteix que encara hi ha empreses que no s'han acabat de recuperar dels efectes de la pandèmia i que una nova recessió pot fer abaixar la persiana a més d'un comerciant.

La gerent de la CEA-Micro, Montserrat Ronchera, creu que a partir de la tardor la crisi "ens afectarà moltíssim". Sobretot perquè tant els petits empresaris com les microempreses seran "els que en patiran les conseqüències". Amb tot, Ronchera considera que els autònoms "no tenen la capacitat financera que pot tenir una gran empresa".

I és que el fet de ser petits, els fa especialment vulnerables a les dificultats econòmiques. La tresoreria que tenen és limitada i en molts casos, si no tenen un lligam fort al país, aposten per tancar i marxar. Així ho afirma la mateixa gerent de la CEA-Micro

"Si tota la població estem sotmesos a un encariment dels preus, no parlem de l'habitatge ni dels carburants fins i tot de la cistella de la compra és possible que tingui un impacte en els petits empresaris i si no tenen un arrelament fort al país, és possible que marxin".
Montserrat Ronchera, Gerent de la CEA-Micro

Per sort, el volum d'empreses no ha parat de créixer tot i la pandèmia i actualment, en tot el país, n'hi ha unes 11.000 de registrades. 

Informa: Òscar Serrano 
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix: