ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Preocupació dels petits comerços davant l'encariment dels productes d'alimentació

www.andorradifusio.ad

Encariment de productes alimentaris que els petits comerciants del país noten i atribueixen a la pujada de la llum a Espanya i del preu dels carburants que fa encarir el servei de transport. Parlem sobretot de productes frescos, tot i que està afectant productes de tota mena.

Els petits comerciants estan preocupats perquè els productes frescos com la fruita i la verdura, però també la carn, s'estan encarint. Creuen que aquesta situació s'allargarà fins passades les festes de Nadal.

La Susanna, del supermercat El Gautxo, assegura que s'encariran més per la dependència d'Espanya, "que ens repercutirà a nosaltres també". L'augment de preus del combustible i la llum en són dos dels causants, apunta.

I també ha afectat les butxaques dels clients, que cada vegada procuren gastar menys.  "Hem de posar cartells indicant els preus a fora perquè vegin que els mantenim", diu la Nazarena, de la Carnisseria Vilalta.

Ara bé, els preocupa no poder competir amb les grans cadenes de supermercat. Encara més, després de la pandèmia, just quan començaven a recuperar facturació.  La Benvinguda, d'Alimentació Silleda, assegura que una situació com l'actual "no l'havia passat mai". "I mira que hi ha hagut crisis, jo n'he passat dues o tres, i alguna de fora. Però com aquesta no".

I és que, a més, aquest increment se suma a la incertesa que tenen davant l'arribada de comandes.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Pere Besolí

Comparteix: