ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El pressupost del 2022 tornarà a ser de contenció i amb més dèficit

www.andorradifusio.ad

El pressupost del 2022 seguirà sent de contenció i encara amb dèficits. Malgrat tot, seran inferiors als d'aquest any. Així ho ha avançat el ministre de Finances, que preveu una davallada important d'ingressos quant a imposició directa. No es preveuen grans inversions, però sí un augment de la partida destinada al ministeri de Salut per si la pandèmia torna a anar a l'alça.    

Tot i ser menor, el pressupost del 2022 també preveu dèficit. El ministre de Finances, Eric Jover, no ha indicat encara de quant serà, però sí que serà inferior als 129 milions del 2021. Tot plegat preveient també una davallada important en els ingressos en concepte d'imposició directa.

I és que, malgrat que l'estiu ha estat relativament bo, la temporada d'hivern ha estat molt complicada per a totes aquelles empreses relacionades amb el turisme.

Jover diu que el pressupost seguirà plasmant el que marca el pla de Govern H23 i que aquest any tampoc no hi ha previsió de fer servir les reserves de FEDA i Andorra Telecom. 

El ministeri de Territori i Habitatge tornarà a ser un dels perjudicats en la contenció de la despesa en detriment del de Salut, que la veu incrementada per fer front a la demanda sanitària i per la prudència que demana la pandèmia encara activa. 

En aquest sentit, Jover ha explicat que el sector de la construcció funciona de manera favorable, per la qual cosa creu que "no és el moment d'impulsar-lo". A més, apunta que "fins i tot podria ser contraproduent".

El que sí que tindrà una partida específica i força important és l'edifici multifuncional. Estarà associada a la redacció d'un projecte que Jover diu que és d'una complexitat important. 

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Andrej Cristancho 

Comparteix: