ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El pressupost del 2023 invertirà més en habitatge social, transport gratuït i en millorar el trànsit

www.andorradifusio.ad

Un pressupost social per reforçar els pilars de l'estat del benestar. Així ha definit el ministre portaveu el projecte de pressupost per al 2023. Amb un clar objectiu, afrontar la problemàtica dels lloguers i reforçar el poder adquisitiu de la societat.

El Govern ressalta, d'aquest pressupost del 2023, primer de tot, haver pogut recuperar els procediments ordinaris i no haver de fer un pla d'equilibri financer com havia passat amb la Covid-19 i, després, el seu caràcter marcadament social per donar suport a la població pel que fa al problema de l'habitatge i també per acompanyar-la tenint en compte l'encariment de la vida que hem tingut en els darrers mesos.

Entre inversions directes o indirectes, Govern preveu destinar uns 83 milions d'euros bàsicament a l'habitatge i a la millora de les comunicacions. Així, es destinaran onze milions a projectes d'habitatges a preus assequibles: sis a la construcció de pisos socials a Borda Nova i cinc a l'adquisició d'habitatges destinats al mercat de lloguer. També és destacada la partida per optimitzar la xarxa viària, com ara la desviació de la Massana, a la qual Govern preveu destinar 2,7 milions.

Amb tot, el ministre de Finances, Eric Jover, ha assegurat que són inversions que marquen quines seran les línies estratègiques de l'executiu. "Són inversions que, a part de ser abundants, marquen una mica els eixos estratègics del Govern. Veiem molta inversió en habitatge, veiem molt clar continuar donant suport a l'estat del benestar i una aposta per la mobilitat amb l'heliport nacional o la desviació de la Massana".

El pressupost per al 2023 augmenta en un 40% la partida del Ministeri de Presidència, Economia i Empresa, principalment per dos conceptes: la partida de tres milions destinada a l'heliport nacional i la implantació del transport públic gratuït, que es mantindrà almenys tot l'any vinent. També s'han reservat uns 460.000 euros per a l'impuls del multifuncional. 

Informa: Joan A, Sarmiento
Locució: Maria Lucena

Comparteix: