ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Pressupost de contenció però amb més despesa per a la CASS, ajuts socials i fons dels funcionaris

www.andorradifusio.ad

El pressupost del 2015, tot i que seguirà sent de contenció, tindrà una despesa més elevada. Finances ja ha rebut els avantprojectes de tots els departaments i societats públiques i parapúbliques i treballa en els comptes per a l'any vinent. Les despeses augmentaran, explica el ministre Jordi Cinca, perquè caldrà cobrir el dèficit a la branca general de la CASS i per començar a dotar el fons de pensió dels funcionaris. El govern vol continuar incrementant, a més, els ajuts socials.

El Govern ja està treballant en l'elaboració del pressupost del 2015 després que a final del juliol les parapúbliques i els diversos departaments hagin presentat les seves propostes. Com l'any anterior els comptes del 2015 seran de contenció. J

ordi Cinca, ministre de Finances, ha assegurat que s'han marcat unes retallades de prop d'un 3% de mitjana en les parapúbliques i els diversos departaments governamentals. Hi haurà excepcions, assegura, perquè el Govern vol continuar augmentant les dotacions per les polítiques socials ja que "fins ara no estaven legislades i ara ho estan i el Govern està adquirint el compromís de dotar aquesta partida i, per tant, incrementarà". Diu, a més que "hi ha alguns ajuts vinculats a la llei de serveis socials i sociosanitaris que ja impliquen per ells mateixos increments a ajudes socials".

També es creu que hi haurà un dèficit més gran en la branca general de la CASS que s'haurà de provisionar. A més, s'haurà de començar a dotar el fons de pensions dels funcionaris, pel que han meritat. Per tot això, Cinca considera que la despesa que es produirà anirà a l'alça respecte a la que s'ha registrat durant el 2014.

Informa: Pere Moliné     Imatge: Víctor Reolid

Comparteix: