ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El pressupost d'Ordino per al 2022 preveu 11,2 milions d'ingressos i una inversió de 2,9

www.andorradifusio.ad

El pressupost d'Ordino per a l'any que ve serà d'11,2 milions d'euros. Uns comptes que el conseller de la minoria Enric Dolsa ha titllat de grisos.

11,2 milions d'euros d'ingressos, 10,1 de despeses i 2,9 milions d'inversió. Són les grans xifres dels comptes d'Ordino pel 2022 que preveu un dèficit de 3,3 milions d'euros.

Uns ingressos superiors als de l'actual exercici degut en part a l'augment en les transferències del Govern, 5 milions i per un increment de llicències urbanístiques. L'endeutament acumulat és de 12,7 milions d'euros.  

Els comptes s'han aprovat amb el vot en contra d'Enric Dolsa. Diu que són grisos amb unes inversions que qualifica de reposicions i que destinen més de 5 milions d'euros a despeses de personal.

El gros de les inversions es destinaran a solucionar filtracions de la plaça de la Covanella on es construirà un parc infantil i la remodelació del nucli antic. També s'ha mostrat crític amb l'endeutament.

Lamenta que el cònsol assenyali els mandats comunals de Dolsa com els causants de l'endeutament tot recordant que des que marxar el comú ha rebut 80 milions d'euros en transferències que haurien permès eixugar el deute. Afirmació que ha rebatut la consellera de Finances. 

El pressupost de l'any vinent inclou les sancions aplicables als consellers per absència a les comissions. Qüestió per la qual Dolsa s'ha mostrat molt crític. Per això ha decidit només ser present a les de finances, obres i turisme. No descarta recórrer l'ordinació.

El comú preveu 1 milió d'euros per continuar eixugant l'endeutament, un deute que podria augmentar si es compleix tot el pressupost ja que els romanents de tresoreria no seran suficients per cobrir el dèficit previst. 

Informa: Anna Pifarré
Imatges: Kevin Ribeiro

 

Comparteix: