Un prestador d'última instància, indispensable per obrir el sector financer

www.andorradifusio.ad

Andorra no obrirà el mercat financer si abans no s'han posat en marxa mecanismes perquè les entitats financeres puguin ser competitives. I això passa certament per un prestador d'última instància, que és la prioritat del ministeri de Finances. Així ho ha assegurat el seu titular durant la visita oficial a Luxemburg.

El primer ministre luxemburguès, Xavier Bettel, deia aquest dimarts durant la visita que no es donaria cap tracte de favor a Andorra ni se la tractaria pitjor quant a la lliure circulació de capitals. El ministre de Finances, Eric Jover, ha recordat que el país ha fet molts passos des de l'aprovació de l'acord monetari. Sembla clar, però, que el sector no es pot obrir sense garanties, una tenir un prestador de darrera instància, com és la prioritat del ministeri.

"Vol dir que hem de trobar els elements per donar confort als bancs andorrans per poder lluitar d'igual a igual amb altres entitats financeres de l'àmbit europeu. Això implica acabar de bastir una estructura com pot ser un procés d'equivalència a escala europea o tenir accés a un prestador d'últim recurs".

No es descarta que durant la negociació d'aquesta llibertat, que és previst que sigui de les darreres, es pugui demanar una moratòria. Dependrà, diu, de l'estat de les negociacions per exemple amb aquest prestador que podria ser el BCE, el Banc d'Espanya o el de França.

Durant el desplaçament a Luxemburg, Jover s'ha  trobat amb la seva homòloga, Yuriko Backes, amb qui ha acordat una altra trobada, aquest cop més extensa, per parlar de les oportunitats que ofereix formar part de l'FMI. Reunió que se celebrarà a Washington coincidint amb l'assemblea general de l'organisme.

Informa: Anna Pifarré
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

La situació a Ucraïna deixa incertesa de cara a l'estiu i una pèrdua de turisme rus del 70% El TC ordena indemnitzar una acusada de blanqueig per inactivitat de la batllia durant prop de 6 anys