ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El preu dels carburants baixa al juny després de quatre mesos de pujades

www.andorradifusio.ad

El juny va trencar la tendència de quatre mesos seguits d'augment del preu dels carburants. El gasoil de locomoció, amb un descens del 3,2%, és el que més va baixar respecte del mes anterior.

Els preus dels carburants van augmentar constantment des de febrer d'enguany fins maig. Al juny, però, es va invertir la tendència amb una baixada generalitzada dels diversos tipus de carburant. El que més disminueix de preu és el gasoil de locomoció, que s'abarateix un 3,2%, seguit del de calefacció, el de locomoció millorat, la gasolina sense plom de 95 octans i la gasolina sense plom de 98 octans.

Els preus no només baixen respecte del mes de maig d'aquest 2019, sinó també respecte del juny del 2018. Per contra, de juliol del 2018 a juny del 2019, el preu mitjà de tots els carburants s'ha incrementat respecte del mateix període anterior. L'augment més exagerat és el del gasoil de calefacció, que es va encarir un 11%. En el cas de les gasolines sense ploms l'increment va ser entre un 3,6 i un 3,8%.

Informa: Gerard Gort

Comparteix:

3.235.172.213