ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els preus dels carburants arriben als nivells més alts des del 2014

www.andorradifusio.ad

Continua l'escalada de preus de tota mena de carburants. Al capdavant de tots hi ha el gasoil de calefacció, que ha augmentat un 20% en un any. També s'ha encarit considerablement el cost de posar benzina.

Setembre ha marcat un nou màxim en el preu dels carburants. Respecte a ara fa un any, per exemple, el gasoil de calefacció és un 20% més car. Les dades d'estadística mostren com el de locomoció també s'ha enfilat més de quinze punts. El segueixen el de locomoció millorat, la gasolina sense plom de 95 octans i la sense plom de 98.

Aquesta tendència s'allarga des d'inici d'any a causa, sobretot, de la inestabilitat geopolítica, amb alguns dels principals productors de cru mundials en conflicte directe. És el cas dels Estats Units i l'Iran. L'augment de la demanda internacional de petroli i les restriccions de subministrament de l´OPEP també han ajudat a disparar el preu del barril de Brent, en haver fet disminuir les existències acumulades.

Tot plegat ens ha portat a un escenari, confirmat amb la pujada de setembre, que ens deixa als nivells més alts dels últims 5 anys, des del 2014.

Informa: Jordi Cama

Comparteix:

34.231.21.83