Primer pressupost participatiu a Andorra la Vella amb 100.000 euros per a propostes ciutadanes

www.andorradifusio.ad

Andorra la Vella engega la primera campanya de pressupostos participatius de la parròquia. Amb 100.000 euros de límit, aquest dilluns comença el període de recepció de propostes, que es podran fer arribar de manera telemàtica o a través de punts físics. La votació dels projectes es farà al juny.

La capital se suma a altres parròquies amb la presentació de la primera edició dels pressupostos participatius, un mecanisme amb què es busca incentivar que la població incideixi en la inversió del comú.

Fins al 26 de març, aquell qui vulgui podrà enviar les seves propostes a través del web habilitat i també en format físic a l'Espai Ciutadà, al centre cultural de la Llacuna o a l'oficina de Tràmits de Santa Coloma.

Les propostes que han d'estar encaminades a la inversió i no hauran de suposar un cost afegit en els comptes del comú.

Meritxell López, consellera de Desenvolupament Estratègic i Comercial i de Projectes Participatius, s'ha referit a "qualsevol projecte perdurable que sigui un actiu per a la parròquia" i, per tant, "podria abastar línies diverses, des de millores urbanístiques o d'instal·lacions".

La cònsol major, Conxita Marsol, ha recordat que la iniciativa estava inclosa al programa electoral i feia temps que hi treballaven "perquè som conscients que som aquí per servir la parròquia, estar al costat dels ciutadans i atendre les seves demandes".

Després d'un filtratge tècnic, les iniciatives se sotmetran a votació popular durant el mes de juny. Un cop fet l'escrutini, se seleccionaran les  guanyadores en funció dels resultats fins a esgotar el pressupost disponible. La voluntat del comú és que aquestes propostes siguin realitat abans que acabi l'any.

Informa: Tatiana Navarro
Imatge: Marta Pons

Comparteix:

Detinguda amb una taxa d'alcoholèmia al volant de 2,37 Marge entre 12 i 18 mesos perquè les empreses comencin a treballar en el registre sobre la bretxa salarial