ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Primera gala solidària per reivindicar la inclusió i els drets de les persones amb discapacitat

www.andorradifusio.ad

Aquest dijous se celebra el primer dia nacional dedicat a les persones amb discapacitat amb un gala al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. L'objectiu és donar visibilitat a les associacions que integren la Federació Andorrana d'Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD) i informar la població que té algun tipus de discapacitat que hi ha col·lectius que els poden representar i lluitar pels seus drets.

Un dels drets pels quals la FAAD lluita amb més força és el de poder tenir un treball remunerat de manera justa.

Des de l'executiu es va iniciar el projecte empreses en inclusió que la federació considera que està funcionament, però cal encara parlar més sobre el problema dels impediments d'accés al mercat laboral. Ho volen aconseguir amb gales com la de dijous per tal "que les empreses es treguin la por a contractar persones amb discapacitat". "No han de valorar la discapacitat sinó la capacitat per fer la feina", reclama la presidenta de la federació, Anna Parramón.

La Federació Andorrana d'Associacions de Persones amb Discapacitat s'ha reunit recentment amb la Cambra de Comerç per implicar-la i poder arribar a més empreses i societats que es vulguin afegir al projecte inclusiu. Parramón lamenta "que s'hagin de donar avantatges perquè contractin gent" però reconeix que "és un primer pas perquè s'hi vinculin".

Durant aquesta primera gala es lliurarà a David Aguilar el premi Fundació Jacqueline Pradère com a persona amb discapacitat exemple de superació.

També tindran un reconeixement l'equip dels Special Olympics per la seva brillant actuació als Jocs d'Abu Dhabi.

Tot això en una gala presentada per Àlex Terés i en què un quartet de l'ONCA oferirà un concert de bandes sonores de pel·lícula. La gala començarà a les 20h i costa 15€. També hi ha fila 0 i de 17h a 19h totes les associacions de la FAAD podran informar de la seva feina a qualsevol interessat al rebedor del Centre de Congressos d'Andorra la Vella.

Entrevista completa a les membres de la FAAD Anna Parramón, Montse Valls i Teresa Cobo a l'Ara i Aquí:

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Vicente Bellot-Arxiu

Comparteix: