ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Primeres denúncies de veïns contra apartaments turístics il·legals a Canillo

www.andorradifusio.ad

Veïns de Canillo han formalitzat les primeres denúncies contra apartaments turístics il·legals a través de la plataforma que el comú ha posat a disposició dels ciutadans. Ho ha fet públic el conseller de Finances durant la sessió de comú d'aquest dilluns. També han confirmat que a l'hivern portaran a terme proves pilot d'un carril doble en sentit baixada, per millorar el trànsit.

Des que es va posar en funcionament la pàgina web per fer denúncies anònimes per l'ús il·legal de possibles pisos turístics, el comú de Canillo ja n'ha rebut tres i les investigarà.

El conseller de Finances, Marc Casal, explica que les han rebut la darrera setmana. A causa de l'anonimat el comú "no pot respondre, sinó que el que fem és tramitar-les, comprovar que l'activitat s'està realitzant i obrir els expedients que s'hagin d'obrir si és el cas".

Aquesta iniciativa va ser proposada pel mateix comú, ja que de les dades registrades aquest any reflectien que més de 200 pisos turístics registrats l'any passat no han estat inscrits el 2019.

Proves pilot de doble carril en sentit baixada a l'hivern

Un altre tema que també s'ha tractat i que el cònsol menor David Palmitjavila ha confirmat és que a l'hivern es portaran a terme les proves pilot d'un doble carril de baixada, com s'està fent actualment amb la prova pilot entre la rotonda d'Anyós i el túnel de les Dos Valires.

Actualment estan acabant de definir en quins punts s'aplica. Assegura que "durant les finals de la Copa del Món es van fer algunes proves en sentit pujada i ara han de veure si també es pot plasmar en sentit baixada".

Les primeres valoracions de la prova a la Massana estan sent positives, ja que el trànsit és més fluid.

Informa: Sergi Expósito
Imatges: Guillem Casal

Comparteix:

18.232.38.214