ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Les primeres famílies de refugiats arribaran a Andorra el 25 d'octubre

www.andorradifusio.ad

Les primeres dues famílies de refugiats que acollirà Andorra arribaran el dia 25 al migdia, segons ha pogut saber aquesta casa. Tot i que el Govern ja té a punt els pisos on viuran i el suport per a l'escolarització dels infants, aquest dimarts al matí s'ha celebrat una reunió al departament d'afers socials amb totes les parts que ajudaran en aquest procés d'acollida.

L´arribada estava prevista per als primers dies de setembre, però s'ha endarrerit a causa de problemes burocràtics que impedien fer el trasllat en condicions de seguretat i plena legalitat. Inicialment, Andorra acollirà 7 refugiats dels 20 que preveu l'acord signat entre el Govern i la comunitat de Sant Egidi. Els refugiats s'instal·laran a viure a Sant Julià de Lòria i Andorra la Vella. Tot es farà, segons fonts pròximes al cas, amb discreció per evitar situacions que puguin repercutir en aquestes persones que cal no oblidar que són refugiats de guerra i que han viscut experiències traumàtiques.

A la parròquia laurediana s'instal·larà una de les famílies, un matrimoni amb un infant de 19 mesos. Serà Càritas qui es farà càrrec de l'import del lloguer de l'habitatge, que ha estat cedit per un particular per a aquest ús. A Andorra la Vella hi aniran 4 refugiats més; en aquest cas, es tracta d'un matrimoni amb dos fills adolescents que seran allotjats en un pis que cedeix el Govern. Encara no hi ha data aproximada de quan començaran a arribar els 13 refugiats restants, fins a arribar als 20, tot i que ja es treballa per tenir-ho tot a punt.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

18.208.126.130