ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Les primeres plaques fotovoltaiques de façana d'Andorra s'instal·laran a la minicentral d'Aixovall

www.andorradifusio.ad

Persa encara la recta final dels treballs de la minicentral hidroelèctrica d'Aixovall, que estarà enllestida durant el mes d'abril. És un dels projectes impulsats per l'executiu per obtenir electricitat de fonts renovables, però també el primer edifici del Principat que inclourà plaques fotovoltaiques a la façana.

Les obres de la minicentral hidroelèctrica d'Aixovall avancen i a partir de la setmana que ve es començarà a equipar l'interior amb la instrumentació necessària.

Serà una infraestructura que servirà per generar energia renovable dins les nostres fronteres i la primera que incorporarà plaques fotovoltaiques, ha apuntat el director tècnic de la Mútua i responsable de Persa, Joan Carles Grau.

Els treballs tindran un cost final de 2,5 milions d'euros, 300.000 euros més del previst degut a l'actuació que s'ha fet a la vora del riu per tapar la canonada.

La minicentral sorgeix d'un edicte del 2015, però l'executiu treballa des del 2018 en el pla d'infraestructures energètiques, que fomenta la implantació de més equipaments com aquest. S'espera que durant el 2021 es publiquin concessions per a nous projectes d'aquest tipus.

Informa: Tatiana Navarro
Imatge: Nil Forcada
Locució: Sílvia Mestre

Comparteix:

3.236.231.14