ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El problema dels autobusos continua: sortir de l'escola i esperar tota la tarda al carrer per arribar al Pas

www.andorradifusio.ad

Malgrat els reforços que s'han aplicat a la la línia L4 d'autobusos que va fins al Pas de la Casa, continuen els col·lapses. Així ho constaten un grup de joves que van a l'Escola Andorrana d'Encamp i que s'han hagut d'esperar al carrer més dues hores perquè els vehicles van plens i passen de llarg. Un problema que també pateix la L2. Un equip d'RTVA ho ha pogut comprovar de primera mà. 

Cinc de la tarda. Hora punta en què molts treballadors surten de la feina i els alumnes, de l'escola.

La Iria Torres, treballadora a Espic Contact Center d'Encamp constata els problemes que té per agafar la línia L2 en direcció al centre. "En la parada d'entrada a Encamp justament venen molts nens i els autobusos arriben carregadíssims i hem hagut d'esperar de dos a tres busos diferents perquè passen per davant de la parada sense parar perquè van a petar".

Aquest és el cas de l'L2, però no l'únic. També és una important odissea agafar l'L4 fins al Pas de la Casa. Ho expliquen un grup d'estudiants que veuen passar de llarg la gran majoria dels autobusos. "Cada vegada que ve un bus va ple i no el podem agafar mai fins que són dos quarts de vuit de la tarda, que fa que arribem cap a les vuit a casa", esmenta Maria Lopes. Fins i tot han arribat a baixar d'Encamp a l'Estació Nacional d'Autobusos per tenir plaça i tampoc se'n surten.

Això també els afecta en l'estudi. Així ho constata la Claudia Cortes. "No tenim temps per estudiar i llavors els exàmens no surten molt bé". Amb tot, aquesta situació ja l'han explicat a la direcció del centre. "Hem explicat a la direcció de l'escola que tenim aquest problema per veure si poden trobar alguna solució", comenta la Kiara Fernandes. La mare de la Klara no només ha parlat amb el centre, sinó també amb la companyia d'autobusos amb la intenció de fer arribar la problemàtica al Govern.

D'aquesta manera, empreses de la zona tenen constància de la problemàtica i així ho afirma la Carolina Morales, que també treballa en una companyia propera a la parada de bus. "Amb la pluja, la neu i el fred estan tots els nens aquí asseguts i això ho trobo una vergonya".

Precisament els pares estan preocupats per l'arribada de l'hivern. És el cas de la mare de Maria Lopes que, preveient l'arribada de la neu es pregunta si els nens "hauran d'estar esperant a la parada del bus dues i tres hores per esperar que passi algun per poder arribar a les seves cases".

Les noies que esperaven l'autobús al Pas de la Casa aconsegueixen pujar-hi en el quart intent. I és que el problema de les aglomeracions continua malgrat els reforços que es van anunciar uns dies enrere. 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix: