ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Un problema elèctric a la recepció del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, possible origen del foc

www.andorradifusio.ad

El foc es podria haver originat a causa d'un problema elèctric a la recepció del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, fet que ha deixat greument afectat el vestíbul i també la primera planta de l'edifici. Malgrat els importants desperfectes materials, no s'han hagut de lamentar ferits.

El cònsol major de la parròquia, Josep Majoral, ha explicat que molt probablement l'incendi es podria haver originat per un problema elèctric a la recepció, encara que "s'ha de deixar treballar als professionals". També ha assegurat que les revisions de la xarxa electrica estaven al dia i no estaven pendent de cap tipus de reparació. 

Aquest dijous continuaran les tasques de desbrossament i els pèrits visitaran la zona per avaluar l'abast dels desperfectes. A banda, del vestíbul i la primera planta que han estat les zones més afectades, també hi ha hagut danys a altres punts per l'aigua del sistema d'extinció i per l'actuació dels bombers, com ara la biblioteca, l'escola d'art, la sala de control de l'aparcament, que de moment romandrà tancat i la seu del Servei de Circulació i el servei parroquial del Cos de Policia. Mentre que en les properes hores s'informarà de l'espai on es traslladarà el Servei de Circulació, la Policia demana als lauredians de desplaçar-se a altres parròquies o a la seu central per poder ser atesos.

Segons Majoral, ara mateix "les prioritats són restablir el Servei de Circulació i l'aparcament tan aviat com es pugui, a finals d'aquesta setmana o a principis de la que ve." La previsió és que tots els serveis del Centre Cultural i de Congressos recuperin la normalitat entre març i abril del 2023.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Andreij Cristancho 
Imatges cedides: Comú de Sant Julià de Lòria

 

Comparteix: