Els professionals de la infermeria es recuperen de l'angoixa de l'epidèmia i es preparen per als possibles rebrots

www.andorradifusio.ad

Les infermeres han patit en primera persona la duresa del coronavirus. Han estat mesos complicats en què han sentit l'escalf de la població. Ara que la situació s'ha estabilitzat toca fer balanç i preparar-se per a possibles rebrots, que afrontarien amb més coneixement de causa.

El sistema sanitari no es va col·lapsar amb la crisi del coronavirus, però hi va estar molt a prop. Les infermeres van patir en primera línia els estralls de la Covid-19. Un cop estabilitzada la situació, toca veure en què es va fallar. La presidenta del Col·legi d'Infermeria, Isabel Vallejo, explica que, per exemple, s'ha vist una mancança de professional especialitzat i s'ha "hagut de reubicar molta gent a serveis on feia molt temps que no hi eren o que mai hi havien sigut".

El nivell d'estrès amb què han hagut de treballar en els pitjors moments de la pandèmia ha deixat seqüeles en molts dels professionals. L'angoixa, l'insomni i els malsons han estat habituals. "Ara potser estan una mica més calmats, però sí que hi ha gent que té com un TOC, una obsessió per netejar-ho tot, tenir-ho tot impecable, impol·lut...", afegeix la presidenta del col·legi.

Vallejo considera clau la formació i el reciclatge continu del personal per fer front amb més armes a possibles rebrots del coronavirus. S'hi veuen més preparats psicològicament i en capacitats.

La presidenta del col·legi agraeix les mostres d'escalf de la població. Els aplaudiments de les 8 de la nit van alimentar els ànims i les forces dels sanitaris en la lluita contra la Covid-19.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

La duana recapta un 36% menys en taxes d'importació per l'aturada de l'activitat econòmica El comú d'Escaldes demana al Govern la devolució de l'espai on s'ubica l'Artalroc