ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els professionals liberals reclamen mesures per evitar una allau d'especialistes forans arran de l'acord amb la UE

www.andorradifusio.ad

Els professionals liberals recelen del contingut de l'acord d'associació amb la UE i reclamen mesures proteccionistes davant la lliure prestació de serveis que facilitarà l'arribada d'especialistes forans. Així ho han fet saber al Govern.

Els professionals liberals volen que el Govern negociï amb Brussel·les excepcions en la lliure circulació de persones i en la prestació de serveis.

La major part dels professionals representats en el consell de professionals liberals, arquitectes, advocats, metges i economistes, considera que tenen molt a dir en l'acceptació dels especialistes que es vulguin establir a Andorra en el marc de l'acord d'associació.

De moment no han obtingut resultats positius, més aviat tot al contrari.Segons la presidenta del consell de col·legis professionals, Sophie Bellocq, des del Govern se'ls ha dit "que no admetrien cap excepció a la lliure prestació de serveis". "Ens ha preocupat moltíssim perquè això vol dir que qualsevol professional de qualsevol país d'Europa que digui que ho és sense que es verifiqui podria desenvolupar una feina o assessorament per internet sense desplaçar-se", ha afegit. Segons el col·legi, però, Mònaco sí està assolint aquestes excepcions.

Consideren que cal analitzar cada ram professional per evitar sobreoferta i sobretot analitzar molt bé el marc de les titulacions i el coneixement del català.

Tot i les reunions que periòdicament mantenen amb els negociadors andorrans, sospiten que es tracta d'una acció de cara a la galeria, ja que el Govern ho té tot dissenyat. Per això reclamen més transparència del contingut de les negociacions.

Informa: Joan Antoni Sarmiento
Imatges: Sergi Linares

Comparteix: