ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els professionals de la salut hauran de tenir el nivell B2 de català

www.andorradifusio.ad

Dos inspectors vetllaran pel compliment de la llei de professions titulades de salut, que s'hauria d'aprovar aquesta legislatura. Els nous col·legiats hauran de tenir el nivell B2 de català però es poden fer excepcions en casos concrets.

La nova llei de professions titulades de salut engloba una desena de col·lectius i s'ha fet amb el màxim consens amb els col·legis professionals. Entre altres coses, preveu, si l'aprova el Consell General, que hi hagi un cos d'inspecció per lluitar contra les infraccions.

"No suplanten la part de règim disciplinari col·legial, que es manté, sinó que es reforça amb una capacitat inspectora que no teníem. Aquesta era una de les demandes importants del col·legis".

Landry Riba, secretari d'Estat Afers Europeus

Com a altres estats de la Unió Europea contempla que els nous professionals tinguin un nivell mínim de la llengua oficial. En aquest cas concret, el B2 de català. Però es poden fer excepcions.

"Hi ha disposicions que són excepcionals que permeten que algú que no disposa d'aquesta acreditació pugui igualment exercir si és una necessitat pel nostre país. Per tant, respon a que no ens puguem trobar amb manca de determinats professionals".

Landry Riba, secretari d'Estat Afers Europeus

Des del Govern es creu que aquesta qüestió s'ha abordat de la manera més pragmàtica possible i que el text legal convergeix amb les normatives de la Unió Europea en aquest àmbit.

Informa: Pere Moliné

Comparteix: