ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El programa Radars de Sant Julià segueix cinc padrins en risc de vulnerabilitat

www.andorradifusio.ad

El programa Radars que ha iniciat el comú de Sant Julià per tenir control·lats els padrins en risc de vulnerabilitat de la parròquia que viuen sols i no tenen ningú que se´n faci càrrec segueix cinc persones. De moment no hi ha hagut cap incidència.

El programa Radars involucra l´entorn dels padrins. Farmacèutics, metges de capçalera, dependents de botigues, Càritas o el mossèn són persones que hi estan en contacte i que si en detecten l´absència poden informar el comú. Aleshores el departament de Social fa la gestió per comprovar que tot funciona amb normalitat.

La idea és evitar situacions greus com les que hi ha hagut en d´altres països amb persones grans, declara la consellera de Social del comú, Paqui Barbero. El programa fa el seguiment a menys de mitja dotzena de padrins i de moment no s´ha hagut d´actuar.

En referència a la possibilitat de crear un centre de dia per a la gent gran, amb el SAAS a l´hotel Glòria, Barbero ha explicat que la proposta està aturada fins que no es reprenguin les converses. En qualsevol cas, la consellera ha avançat que tenen prevista una trobada amb el ministre per parlar-ne.

Informa: Sergi Cano
Imatge: Sergi Linares

Comparteix: